Om

Christina Kjellsson

Om Christina Kjellsson – en välkänd och hyllad artist i Norden.

Med sin unika språkbehandling och yviga musikalitet är hon en mycket uppskattad låtskrivare och liveartist. Det svänger om Kjellsson.

Hon kan som ingen annan smida stabila textbyggen med pricksäkra formuleringar på toppen. Intelligenta betraktelser med en subtil underfundighet man ibland inte blir varse förrän efter ett par lyssningar och ofta med en stor portion målande humor där svart är en viktig färg på paletten. Dessutom är hon utbildad musikteaterapeut och har även kurser i Musik & kommunikation.

Boka Christina Kjellsson via epost: ck.ordagrant (snabel-a) gmail.com

Kjellsson har etablerat en metod för textbearbetning ”Rim & Reson” och håller uppskattade låtskrivarkurser: http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/kurser/rim-reson/

2008 gav hon ut boken ”Rim Och Reson”. Nu senast aktuell med romanen ”Nu är jag ung hela mitt liv.” och den nyutgivna LP-skivan Blå moped

Christina Kjellsson har fått SKAP-stipendium,Olrogstipendiet och Fred Åkerström-stipendiet för personer som ”på ett betydelsefullt sätt arbetat för att bevara, utveckla och/eller skapa svensk visa” och Svenska vispriset.

Hon har gett ut sju skivor: Ordagrant (1994), Långt till Amerika (1995), Mitt i en mening (2000), 39plus (2003)  Grannar (2009), Sagt&Gjort (2010)  Ökensand (2013) och nu senast Blå moped (2019).