Nu på förlaget Vildhallon

Nu avslöjas att den uppskattade artisten Christina Kjellsson hälsas varmt välkommen till den växande skaran författare på förlaget Vildhallon.

Prisad låtskrivare och författare

Den Göteborgsbaserade låtskrivaren och författaren Christina Kjellsson har redan släppt hela sju skivor, fyra böcker samt vunnit ett flertal priser och utmärkelser (bland annat Fred Åkerström-stipendiet 2004, Svenska vispriset 2015 samt Årets Visa på Manifestgalan 2020).


Christina Kjellsson håller även populära workshops för låtskrivare under det egna framtagna märket Rim & Reson. Under 2022 ges nyutgåvan av läroboken med samma namn ut via Vildhallon.

Praktisk metod

En sångtext är en vilja till kommunikation och vad är det egentligen som gör att en sång fastnar hos lyssnaren? Rim & Reson är en enkel och praktisk metod för bearbetning av låttexter. Du får också hantverkstips och en rad exempel på hur en låttext kan konstrueras.

”Jag skulle vilja gå så långt som att säga att ingen kan mäta sig med Christinas kunskaper och känsla för texthantverket. Hon spelar i en helt annan liga än någon annan textförfattare i svenskt musikliv idag. Jag är alltså ytterst stolt över att ge ut Rim & Reson via Vildhallon. Det är stort för mig”

Mattias Dristig kommenterar utgivningen av Rim & Reson

Lättsam och fullmatad bok

Nyutgåvan av Rim & Reson har fått sig en rejäl genomgång när det gäller text och layout. Resultatet är en lättsam bok fullmatad med tips om hur man skriver låttexter som håller en hög kvalité. Bokens omslag är gjort av Jonnie Hedqvist och inuti finns svart-vita illustrationer av Karin Casimir Lindholm som vackert kompletterar bokens texter och budskap. Omslagsbilden ovan är tagen av Ola Kjelbye.

”Att få ge ut den här reviderade upplagan på Vildhallon känns speciellt roligt, då förlagets policy passar både kreativa låtskrivare och mig som författare. Mångfald är ett nyckelord. Hela metoden kring Rim & Reson syftar ju till att låtskrivaren lätt ska hitta sin egen personliga röst och utveckla den. Jag tycker även att de tankarna väl återspeglas i Vildhallons övriga snåriga och läckra utbud”.

Kjellsson förklarar

Nyutgåvan av Rim & Reson beräknas vara upptryckt i sommar. Genom att förhandsbeställa boken nedan hjälper du till att finansiera upptrycket och får Rim & Reson skickat till dig direkt när den finns i lager.

Frågor om Rim & Reson besvaras av:

Mattias Dristig, förlagschef Vildhallon
073 905 50 33
info[at]vildhallon.com

Christina Kjellsson, författare
kjellsson.ordagrant[at]gmail.com

Förhandsbeställ ditt exemplar av Rim&Reson redan nu: