images/topz_dbl_mlgokh.jpg foto: Ola Kjelbye

 

Christina Kjellsson är en välkänd artist i norden.

Med sin unika språkbehandling och yviga musikalitet är hon en mycket uppskattad låtskrivare och liveartist. Det svänger om Kjellsson.

Hon kan som ingen annan smida stabila textbyggen med pricksäkra formuleringar på toppen. Intelligenta betraktelser med en subtil underfundighet man ibland inte blir varse förrän efter ett par lyssningar och ofta med en stor portion målande humor där svart är en viktig färg på paletten. Dessutom är hon utbildad musikteaterapeut och har även kurser i Musik & kommunikation. 

Boka Christina Kjellsson via mail: ck.ordagrant@gmail.com

Hon är också återkommande lärare och föreläsare på musikskolor i Kungälv och Västervik, där hon lärt ett antal årskullar att finslipa sin formuleringskonst. 2008 gav hon ut boken ”Rim Och Reson". Nu senast aktuell med romanen ”Solknepet” (Här kan du läsa recension från ÖP, en från LT och GP)

Christina Kjellsson har fått SKAP-stipendium,Olrogstipendiet och Fred Åkerström-stipendiet för personer som ”på ett betydelsefullt sätt arbetat för att bevara, utveckla och/eller skapa svensk visa”. 

Hon har gett ut sex skivor: Ordagrant (1994), Långt till Amerika (1995), Mitt i en mening (2000), 39plus (2003)  Grannar (2009), Sagt&Gjort (2010) och nu senast  Ökensand (2013).

Copyright © 2015. Här gäller vanligt hyfs och folkvett samt upphovsrätt enligt Svensk lag.